VELKOMMEN til juniutgaven av Bebras Nyhetsbrev.

 Månedens utfordring er «Bilderepresentasjon». Vedlagt er plakat og løsning. Har du noe du ønsker publisert i nyhetsbrevet, så sender du det til redaktøren, Frances.Rosamond@uib.no. Det blir ikke noen juli-utgave av nyhetsbrevet. Ha en fin sommer!

Hold deg oppdatert gjennom www.bebras.no og følg oss på Facebook https://www.facebook.com/BebrasNorge/.

Bli Bebras-koordinator ved din skole: Bebras Utfordringen 2019 avholdes fra 5. til 14. november 2019. Påmelding skjer her: https://utfordring.bebras.no/admin/.

Noen som er glade i å tegne? Vi ønsker oss en logo for www.bebras.no med norsk vri —frisk, atletisk, fjellvant og ski-elskende, kjønnslikestilt (kanskje må det være to, en hannbever og en hunnbever?). Hvis ditt bidrag blir brukt til Bebras Norges logo, lager vi en t-skjorte med logoen, og vi sender deg også et eksemplar av CS Unplugged. Elever er også velkomne til å delta. Bidrag sendes til redaktøren.

Oversettingssommer: Frivillige trengs til oversetting av Bebras-oppgaver. Om alle bidrar med 4-5 oversettelser vil vi snart ha en bra samling som alle kan bruke i klassene sine.

Laura Braun, Åsly skole, Indre Fosen kommune og Tony Andersen, Amalie Skram VGS, Bergen, representerte Norge på den internasjonale Bebras Workshop som fant sted i Balatonkenese i Ungarn 13.—17. mai 2019. Hvert av de 65 landene sender to deltagere til konferansen. Laura og Tony møtte mange fantastiske mennesker og fikk utvidet Bebras Norges internasjonale nettverk. I løpet av konferansen ble Norge stemt inn som observasjonsland. Vi skal bidra med oppgaver til neste års workshop, og vil med det søke om fullt medlemsskap.

MÅNEDENS UTFORDRING.
Prøv “Bilderepresentasjon” med klassen din. PDF med hele utfordringen er vedlagt, samt en plakat du kan skrive ut og henge opp i klasserommet. Månedens utfordring går ut på hvordan digitale bilder overføres som tall. Utfordringen er tatt fra “Computer Science Unplugged!” (www.csunplugged.org).

Logo Suggestions er et dokument som kan være verdt å lese før du deltar i logotegnekonkurransen.