INFORMASJON FOR LÆRERE

Hvordan kan elevene mine delta?

Først og fremst må du som lærer registrere deg som koordinator. Deretter vil du kunne legge inn i systemet så mange elever som du vil, samt motta brukernavn og passord for dem. På denne måten kan vi samle inn data for deg og sende en rapport med resultatene. Dette inkluderer poengsum og diplomene. Vi vil så snart som mulig ha klart et sett med instruksjoner som vil hjelpe deg med registreringen.

Hva trenger skolen min for å kunne gjennomføre utfordringen?

Det eneste skolen din trenger er internett og noen pc’er eller nettbrett med enten Windows, Mac eller Linux slik at de kan gjennomføre utfordringen.

Instruksjoner før og etter registrering

Elevene trenger ikke å forberede seg til utfordringen, men vi har allikevel skrevet ned noen ting som kan være verdt å tenke gjennom.
Før utfordringen:
  1. Registrer deg som koordinator. Når utfordringen nærmer seg vil du få tilsendt instruksjoner på e-post som beskriver hvordan du kan registrere elevene dine.
  2. Planlegg for å gjennomføre utfordringen i den satte tidsperioden. Hver elev som deltar må ha tilgang til internett og pc/nettbrett for å gjennomføre utfordringen
Under utfordringen:
  1. Del ut brukernavn og passord
  2. Forklar elevene formatet til utfordringen. Vi gir deg hjelp til dette
  3. Vær tilgjengelig for veiledning av elevene. Systemet vil gi elevene 45/60 minutter til å svare på så mange spørsmål som mulig. Tilby gjerne elevene penn og papir som hjelpemiddel.
Etter utfordringen:
  1. Resultatene fra utfordringen vil bli tilgjengelig omtrent en uke etter utfordringen er ferdig. De ulike diplomene vil bli tilsendt på e-post i de påfølgende ukene.
  2. Løsning til hver oppgave vil bli gjort tilgjengelig på nett. Sammen med løsningen vil det være en seksjon som forklarer hvorfor hver oppgave er relatert til algoritmisk tenkning.